Elite Forza

De nieuwe collectie van Elite is weer op de markt gebracht in de zomer van 2020. De Elite Forza is een van de nieuwe handschoenen uit deze collectie. Een nieuw topmodel met een gave uitstraling! Hieronder meer over deze glove.

Pasvorm

De Elite Forza is negatief gestikt. Hij valt dus precies hetzelfde als de Elite Black Panther. Wat wilt dat nou eigenlijk zeggen, ‘negatief gestikt’? Wanneer een handschoen negatief gestikt is, betekent dat dat de naden aan de binnenkant van de vingers zitten. Hierdoor zit het wat strakker om de vingers als je het vergelijkt met een handschoen waar de naden aan de buitenkant zitten. Daarnaast zorgen ‘negatieve’ vingers ervoor dat de vingers wat naar voren gebogen staan. Dit is de ideale houding tijdens het vangen van een bal en daarom worden negatieve handschoenen ook gezien als de handschoenen met het beste balgevoel.

Verwijderbare Fingersave

Elite heeft bij dit model ervoor gekozen om er verwijderbare Fingersave in te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat deze nieuwe gloves voor iedereen geschikt zijn. Verwijderbare Fingersave is de ideale oplossing voor keepers die nog niet zo goed weten of ze wel of geen bescherming achter de vingers willen hebben. Fingersave heeft namelijk zowel voordelen als nadelen. Het belangrijkste voordeel van Fingersave is natuurlijk dat je vingers minder snel achterover kunnen klappen, waardoor de kans op een vingerblessure een stuk kleiner wordt. Het nadeel ervan is dat je enorm veel bewegingsvrijheid inlevert voor deze bescherming. Beginnende keepers kiezen er vaak voor om te starten met Fingersave, logisch. De meesten kiezen er na een paar jaar toch voor om zonder Fingersave te gaan keepen, omdat je prestaties er simpelweg beter door worden. Je ziet dan ook eigenlijk nooit een professionele keeper met Fingersave spelen.

Design

Een super stoer design voor zowel mannen als vrouwen. De donkere basislaag met de knalroze details zorgen voor een rustige en subtiele uitstraling. De donkere basislaag op de backhand zorgt ervoor dat de roze details er echt uitspringen en in mijn ogen heeft Elite dit echt gaaf gedaan.

Klik hier om de Elite Forza te bestellen bij KeepersTalent.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.