Elite Ignis

Het is mid-zomer 2020 en Elite Sport is weer terug met een schitterende nieuwe collectie. Ze blijven keer op keer aan hun verwachtingen voldoen, dit keer behoort onder andere de Elite Ignis tot deze collectie. Samen met de Elite Rainbow en de Elite Vipera zijn dit de 3 nieuwe topmodellen van Elite. In deze blog kom je meer te weten over de nieuwe Elite Ignis!

Grip/Latex

Het belangrijkste onderdeel van een keepershandschoen: de foamlaag, ook wel latex genoemd. Op deze nieuwe keepershandschoen heeft Elite gebruik gemaakt van de Control latex. Dit na de Contact latex de beste foam die Elite tot dusver heeft ontwikkeld. Op de Elite Black Solo is dezelfde latex gebruikt en deze gaat al jaren als warme broodjes over de toonbank. Qua foamlaag mag je dus best wel wat verwachten van deze glove.

Pasvorm

Het op een na belangrijkste onderdeel van een keepershandschoen in mijn ogen. De pasvorm is hetgeen wat jouw eerste indruk opwekt zodra je een handschoen aantrekt. De ene keeper vindt het fijn om met een losse handschoen te spelen en de ander houdt misschien van een wat strakkere keepershandschoen. In dat tweede geval is deze glove misschien wel wat voor jou. De pasvorm van de Elite Ignis is hetzelfde als die van de Elite Neo’s. Dit betekent dat het erg nauw om de vingers aansluit, wat voor een optimaal balgevoel zorgt. Daarnaast bevat de handschoen geen Fingersave, waardoor je de maximale bewegingsvrijheid ervaart. Ook heeft de handschoen een elastische polsband die wat langer is dan een standaard polsband, dit zorgt voor de benodigde stevigheid op de pols.

Design

Het design van deze handschoen is gebaseerd op de ruimte. Dynamische vormen in de kleuren van het heelal. Elite heeft gebruik gemaakt van vrij donkere kleuren, dat zorgt voor een rustige en subtiele uitstraling. Mocht dit nou niet het design zijn wat je zoekt, maar lijkt de kwaliteit van deze handschoen jou wel wat? Dan zou je altijd nog naar de Elite Vipera of Elite Rainbow kunnen kijken!

Voor de gehele nieuwe collectie van Elite van 2020 raad ik je aan om een kijkje te nemen op KeepersTalent.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.